30 TIPS BIJAK MERANCANG WANG

30 TIPS BIJAK MERANCANG WANGTAJUK MENARIK DALAM EBOOK

Pelajari konsep-konsep teras dalam pengurusan kewangan dengan ebook ini.


Aliran Tunai Kewangan Cash Flow

Merupakan asas dalam perancangan kewangan yang meliputi aspek pendapatan dan perbelanjaan melalui formula I-E=S supaya perbelanjaan tidak melebihi pendapatan setiap bulan dan tahun.


Nilai Bersih Aset Nett Worth

Formula A>L supaya dapat menyediakan aset dan dana yang cukup untuk menghadapi masa hadapan serta hutang yang terkawal supaya ia tidak membebankan hari tua kelak.


Simpanan Kewangan Saving

Jika seseorang itu gagal untuk menguruskan simpanannya dengan baik, agak sukar untuk dia mengurus instrumen-instrumen kewangan yang lain.


Perlindungan Kewangan Protection

Dalam kita bekerja untuk memperoleh pendapatan, dan menghasilkan aset, kita seharusnya untuk memastikan kedua-duanya itu dilindungi. Di sinilah fungsi perlindungan melalui takaful.


Pelaburan Kewangan Investment

Inflasi akan menurunkan nilai aset kita. Jadi, di sini perlunya untuk seseorang itu untuk membuat pelaburan sekurang-kurangnya untuk melawan inflasi.


Banyak Lagi Others

Pelbagai lagi topik menarik yang bakal dikongsikan bersama anda di dalam ebook ini. Pelaburan yang paling utama adalah pelaburan ilmu.
Kenali penulis ebook BMW.Beliau seorang trainer dan perunding bertauliah Islamic Financial Planner (IFP) oleh Institut Perbankan dan Kewangan Islam Malaysia (IBFIM – Islamic Banking and Financial Institute Malaysia) di bawah Bank Negara Malaysia.Malah beliau juga pernah tampil beberapa kali secara langsung dalam rancangan “Magnet Diri” dan “Assalamualaikum”, di TV Al-Hijrah.


Sepanjang penglibatan beliau dalam bidang servis kewangan Islam, beliau selalu dijemput mengendalikan program-program yang berkaitan kewangan, muamalat Islam, pelaburan, takaful di seluruh pelosok tanah air.


Beliau pernah bergandingan dengan tokoh-tokoh dalam bidang kewangan, muamalat Islam, dan pelaburan seperti Dr Ustaz Zaharuddin Abdul Rahman dan Azizi Ali.


Beliau terlibat dalam bidang perkhidmatan kewangan sejak tahun 2003 hingga sekarang.


Tulisan-tulisan Sdra Afyan juga selalu tersiar di MajalahNiaga.com, Harian Metro, Majalah Solusi, Prospek Hartanah Malaysia.
Apa Kata Mereka?


"Alhamdulillah, dah dapat ebook sulung keluaran INFAQ Consultancy. Sangat bermanfaat dan berguna! Dapatkan segera!"

KHAIRUL FADHLI SAADON


"Alhamdulillah, baru sahaja beli BMW 30 series ini. Murah, mampu milik dan sangat berbaloi dibeli"

ALWI ADAM

CEO, EzazWealth


"Saya dah miliki, saya dah baca, saya puas hati Kalaulah buku ini wujud 20 tahun lepas. Kredit kepada Tuan Afyan. Teruskan mendidik masyarakat. Saya berani RECOMMEND."

ILAZDAR DAMAHOM


Mereka mengambil tindakan bijak kerana sudah memilikinya. Anda bagaimana?BERAPA HARGANYA?

Wah! Dapatkan segera sebelum terlambat.

Sempena Hari Merdeka !!!

RM 29.00 sahaja


HARGA ASAL ADALAH RM49.00


Promosi ini akan tamat pada bila-bila masa ya.
Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

BUTIRAN PEMBELIAN

Produk Kuantiti Harga (RM)
30 TIPS BIJAK MERANCANG WANG RM49
JUMLAH
JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Pengendalian (RM)

BUTIRAN PELANGGAN

Log Masuk atau


Maklumat Peniaga

Infaq Consultancy Sdn Bhd
infaqevent@gmail.com